telefon krematorij      030 623 280       040 529 559
 Tanja                 Boštjan      

ODGOVORNOST LASTNIKOV HIŠNIH LJUBLJENČKOV

Ko se odločimo za hišnega ljubljenčka, se moramo zavedati, da bo ta delil svoje življenje z nami naslednjih deset ali več let. Potrebuje našo ljubezen, čas in to vsak dan. Biti lastnik hišnega ljubljenčka je nekaj najlepšega na svetu, a je hkrati tudi obveza in odgovornost.

 odgovornost krematorij

Odgovornost se začne takoj, ko vstopi hišni ljubljenček v naše življenje. Poleg osnovnih obveznosti, kot so hrana, sveža voda, zavetje in osnovna zdravstvena oskrba, je naša odgovornost tudi, da sporočimo veterinarju, ko se njegovo življenje konča in da s pokojnikom ravnamo z ljubeznijo in s spoštljivostjo.

 

Če pri kužkih nastopi smrt doma, mora lastnik to sporočiti pooblaščeni veterinarski postaji. Smrt kužka mora pisno ali po elektronski pošti javiti v roku 30-ih dni. Lastnik mora vrniti tudi potni list. Potni list se uniči in se ga shrani. Na željo lastnika se lahko uničen potni list vrne njemu.

 

Lastnik lahko za odjavo psa uporabi priporočen obrazec za odjavo.

Domov >

 

 

Naši hišni ljubljenčki si zaslužijo dobro ravnanje skozi vsa življenjska obdobja in na koncu mirno smrt ter dostojno ravnanje po njej.